Početna strana  | Gimnazije  | Ekonomske  | Tehničke  | Medicinske  | Osnovne škole  
A  B  C Č Ć  D DŽ Р E  F  G  H  I  J  K  L LJ  M  N NJ  O  P  R  S Š  T  U  V  Z Ž  X 

Zagrebačka Umjetnička Gimnazija

Share Pomozite i dodajte link za našu školu na Facebook!Pozdrav svima! Pronađite stare prijatelje, postavite pitanje, napišite nešto šaljivo iz srednjoškolskih dana, upišite svoje kontakt informacije:

Unesite poruku:


Pregledaj upise!Pronadite školu ili prijatelja:

Zagrebacka Umjetnicka Gimnazija Zagreb


Zagreb
Gunduliceva 28
487-59-54
Okrug: Grad Zagreb Ime: ZAGREBACKA UMJETNICKA GIMNAZIJA ZAGREB Filename: ZAGREBACKA-UMJETNICKA-GIMNAZIJA-ZAGREB, Telefon ili faks: 21-114-599, Ulicna adresa: GUNDULICEVA 28 Postanski Broj: 10000 Dodatni telefoni i email adrese: Podaci nisu dostupni, 485-55-85, 487-59-54, 485-55-85, 098/350-968, 48-55-585, umjetnicka-skola@zg.htnet.hr, Podaci nisu dostupni
Hrvatska


Poruke

Ljerka
Upisano: 21.11.2008
Poruka:

Umjetnička Gimnazija - Zagreb

Povijest Zagrebačke umjetničke gimnazije s pravom javnosti (ZUG) počinje 1994. godine, kada je osnovana prva privatna umjetnička srednja škola u Hrvatskoj pod nazivom \"Zagrebačka škola mode i dizajna\".

Škola je tada bila smještena na lokaciji koja se nalazila izvan centra grada, no ubrzo, 1996. godine ZUG se seli na novu lokaciju u Gundulićevoj ulici. Prve godine djelovanja u školu je upisano 15 učenika, a sljedećih godina pokazuje se sve veći interes za upis u školu tako da već 1998. godine škola broji 80 učenika.Promjene u okruženju koje su uslijedlile 2000. godine i izazovi modernog vremena kada se društvo polagano okretalo prema znanju i cjeloživotnom učenju, a broj učenika koji nakon srednje škole nastavlja sa visokim obrazovanjem povećao, doveli su i do prvih velikih promjena u planu i programu škole, tako da iste godine škola uvodi općegimnazijski plan i program koji je razrađen prema planu umjetničke gimnazije iz Beča, te mjenja naziv škole u \"Zagrebačka umjetnička gimnazija\" s pravom javnosti (ZUG).

Tako je obavezni općegimnazijski program obogaćen sadržajima likovnosti, umjetnosti, dizajna i marketinga.Razlog i motivi za osnivanje umjetničke gimnazije bili su prije svega želja za novim metodama poučavanja, novim pristupima i načinima, koji su u svijetu već prokušani i prihvaćeni, a u našoj su obrazovnoj realnosti relativno novi.

Razvojni put ZUG-a, nastavlja se 2004. godine kada gimnazija seli u prekrasni novo-opremljeni prostor u Amruševoj ulici koja se nalazi u najužem centru grada u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića, te povijesnog parka Zrinjevac i ostalih znamenitosti koje se nalaze u centru Zagreba.ZUG posebnu pažnju posvećuje uređenju i opremanju škole, tako se svake godine ulaže u održavanje i moderniziranje učionica i opreme.

Prostor gimnazije je uređen i u potpunosti zadovoljava standarde suvremenog obrazovanja, sve učionice su klimatizirane i opremljene za kvalitetno izvođenje nastave.

Upravo su nove metode, entuzijazam kreativnost profesora, otvorenost ravnateljice prema novim zamislima i idejama, uz dugogodišnje iskustvo temelj kvalitete rada naše škole o čemu svjedoče rezultati bivših učenika, a danas uspješnih studenata i poslovnih ljudi.
Butorović Ana (anabutorovic@yahoo.com) | Razred: VIII | Generacija: 1995 |
Upisano: 31.12.1969
Prijatelji/Kolege: Ivrlač Ana, Fabijančić Ana, Oršićek Ana, Šimić Ana
Sad živi u: Korenica
Poruka: BODOVNI PRAG - Pitanje - Molim vas recite mi koji je bodovni prag škole.