Početna strana  | Gimnazije  | Ekonomske  | Tehničke  | Medicinske  | Osnovne škole  
A  B  C Č Ć  D DŽ Р E  F  G  H  I  J  K  L LJ  M  N NJ  O  P  R  S Š  T  U  V  Z Ž  X 

Srednja Škola 25. Maj Tuzi

Share Pomozite i dodajte link za našu školu na Facebook!Pozdrav svima! Pronađite stare prijatelje, postavite pitanje, napišite nešto šaljivo iz srednjoškolskih dana, upišite svoje kontakt informacije:

Unesite poruku:


Pregledaj upise!Pronadite školu ili prijatelja:

Srednja Škola 25. Maj Tuzi Podgorica


Podgorica
Informacija Nije Dostupna
081/875 095 081/875 025 (kuci)
Okrug: Ime: Srednja škola 25. Maj Tuzi Filename: Srednja škola 25. Maj Tuzi Podgorica, Telefon ili faks: , Ulicna adresa: Informacija Nije Dostupna Postanski Broj: Dodatni telefoni i email adrese: , , 081/875 095 081/875 025 (kuci), , , , ,
Crna Gora


Poruke

Senad (senadmaljevic@yahoo.com)
Upisano: 13.11.2008
Sad živi u: podgorica,cg,europe
Poruka: Javna ustanova Srednja mješovita škola \'25. maj\' - Tuzi


Javna ustanova Srednja mješovita škola \'25. maj\' u Tuzima pocela je sa radom školske 1971/72. godine. Zbog nedostatka školskog prostora ova ustanova pocela je sa radom u prostorijama Osnovne škole \'Mahmut Lekic\' - Tuzi.

Na pocetku ovu školu je pomogla Gimnazija \'Slobodan Škerovic\' u Podgorici, koja je kao maticna škola preuzela materijalnu i kadrovsku podršku i time na sebe preuzela veliku odgovomost do osamostaljivanja ove škole.

Odlukom Skupštine Opštine Titograd (sada Podgorica) od 12. decembra 1975. godine, ova škola je proglašena samostalnom, a od 1. februara 1976. godine radi i posluje samostalno. Škola je verifikovana kao Gimnazija u Tuzima od strane Republickog sekretarijata za obrazovanje, nauku, kulturu i fizicku kulturu SRCG, te do dana današnjeg postoji kao samostalna vaspitno-obrazovna ustanova.

Školske 1971/72. godine u prvi razred je upisano 78 ucenika, svrstanih u dva odjeljenja, od cega 67 ucenika i 11 ucenica. Od tada svake školske godine broj ucenika se povecava i razredi su se postupno otvarali, a i nastavnicki kadar stalno se povecavao i postajao sve strucniji.Školske 1974/75. godine izašla je prva generacija maturanata i nastavljen je uspješan vaspitno-obrazovni rad ove škole. Naša škola, kao i ostale srednje škole u republici, primjenjuje reformu školstva koja se sprovodi i u našoj školi.

U školi, u toku trideset tri (33) školske godine obrazovali su se razni profili i smjerovi kao: gimnazijski, pedagoški, kulturološki, prirodno matematicki (pomocni istraživac u fizici i hemiji), poljoprivredni tehnicari i poljoprivredni radnici treceg stepena (poljoprivredni proizvodaci i proizvodaci duvana). Napominjemo da se danas u ovoj školi obrazuju gimnazijalci opšteg i jezickog smjera i poljoprivredni tehnicari i poljoprivredni proizvodaci treceg stepena...

Od samog pocetka postojanja ove škole, iz nje je izašlo 28 generacija svršenih maturanata raznih profila i svršenih ucenika treceg stepena poljoprivrede. Veliki broj njih je sa uspjehom završavalo više i visoke škole.

Prema tome od ucenika iz ove škole su stasale nove generacije intelektualaca raznih profila i strucnosti iz razlicitih oblasti. Iz ovog se može vidjeti i zakljuciti kakvu prosvjetiteljsku ulogu je imala i ima naša škola, kao i znacaj naše škole za ovaj kraj...