Početna strana  | Gimnazije  | Ekonomske  | Tehničke  | Medicinske  | Osnovne škole  
A  B  C Č Ć  D DŽ Р E  F  G  H  I  J  K  L LJ  M  N NJ  O  P  R  S Š  T  U  V  Z Ž  X 

Gimnazija Smederevo

Share Pomozite i dodajte link za našu školu na Facebook!Pozdrav svima! Pronađite stare prijatelje, postavite pitanje, napišite nešto šaljivo iz srednjoškolskih dana, upišite svoje kontakt informacije:

Unesite poruku:


Pregledaj upise!Pronadite školu ili prijatelja:

Gimnazija Smederevo


Smederevo
Informacija Nije Dostupna
Informacija Nije Dostupna
Okrug: Ime: Gimnazija Filename: Gimnazija Smederevo , Telefon ili faks: , Ulicna adresa: Informacija Nije Dostupna Postanski Broj: Dodatni telefoni i email adrese: , , Informacija Nije Dostupna, , , , ,
Srbija


Poruke

radmila nesic (radmilafenix@yahoo.com) | Generacija: 67/ 68 |
Upisano: 18.12.2012
Nasa škola je takodjer poznata pod ovim imenom: gimnazija jovan janicijevic smederevo
Poruka: dali ima slika sa 40 godina mature,gde ste ljudi
Momcilo Ogarevic (mocaogarevic@gmail.com) | Generacija: 1974 |
Upisano: 28.03.2009
Sad živi u: Smederevo
radika grabovica (Sale.gara@hotmail.com)
Upisano: 26.01.2009
Sad živi u: hrvatska
Poruka: htjela bi dobiti broj od skole
Ivana Rakitic
Upisano: 08.10.2008
Poruka: Godine 1871., po odobrenju Ministarstva prosvete, u Smederevu je osnovana gimnazijska realčica, prva srednja škola u smederevskom kraju sa jednim razredom od 35 učenika i 5 nastavnika. Školske 1879/80. godine ona prerasta u četvororazrednu nižu Gimnaziju, 1919/20. postaje šestorazredna i naredne godine osmorazredna, sve do školske 1954/55. godine, kada promenama u sistemu obrazovanja nastavlja rad kao srednja škola u četvorogodišnjem trajanju. Uvođenjem usmerenog obrazovanja 1980. godine, postala je Obrazovni centar \"Jovan Janićijević\" sa nekoliko struka i zanimanja, a promenama iz 1990. godine ponovo je Gimnazija sa dva smera: društveno-jezičkim i prirodno-matematičkim. Od školske 1998/99. godine je i Filološka gimnazija sa odeljenjem za engleski jezik. Školu je završilo oko 14.000 učenika, a od njenog osnivanja do danas radilo je oko 400 nastavnika i u njoj su nastali: prva gradska pozorišna grupa, prvo pevačko društvo, kao i većina gradskih i sportskih klubova i društava.