Početna strana  | Gimnazije  | Ekonomske  | Tehničke  | Medicinske  | Osnovne škole  
A  B  C Č Ć  D DŽ Р E  F  G  H  I  J  K  L LJ  M  N NJ  O  P  R  S Š  T  U  V  Z Ž  X 

Gimnazija Radoš Jovanović Selja Kuršumlija

Share Pomozite i dodajte link za našu školu na Facebook!Pozdrav svima! Pronađite stare prijatelje, postavite pitanje, napišite nešto šaljivo iz srednjoškolskih dana, upišite svoje kontakt informacije:

Unesite poruku:


Pregledaj upise!Pronadite školu ili prijatelja:

Gimnazija Radoš Jovanovic Selja Kuršumlija


Kuršumlija
Informacija Nije Dostupna
Informacija Nije Dostupna
Okrug: Ime: Gimnazija Radoš Jovanovic Selja Filename: Gimnazija Radoš Jovanovic Selja Kuršumlija, Telefon ili faks: , Ulicna adresa: Informacija Nije Dostupna Postanski Broj: Dodatni telefoni i email adrese: , , Informacija Nije Dostupna, , , , ,
Srbija


Poruke

ђаре | Generacija: 99/91 |
Upisano: 26.10.2008
Poruka: Године 1962. решењем Министарства просвете Републике Србије Гимназија је почела са радом у просторијама О.Ш. \"Дринка Павловић\". Гимназија је прихватала ученике са територије Општине Куршумлија, бившег Среза Косаничког, по простору највеће општине Топличког Округа са око 90 насеља. Изградња нове школе отпочела је на локацији Карађорђеве улице. То урбанистички не баш најбоље решење естетски уобличава добро одгајени парк разноврсне флоре ендемских и других биљака, који је оформљен тек 1977. године. Године 1964. је школа почела са радом у садашњој згради али само у десном крилу зграде. Године 1968. школска зграда је у потпуности довршена и у приличној мери опремљена за извођење наставе како Гимназије, тако и Економске сколе, јер ове две сколе користе исте просторије од усељавања и даље. Године 1978. школа је прешла на централно грејење, а урађен је спортски терен са свлачионицама и рефлекторима. Наставничка зборница, сала за физичко васпитање са свлачионицама дорађени су 1978. године. Од 1986. до 1987. већ дотрајали школски кров је скинут и дограђено је поткровље. Овом реконструкчијом читава грађевина добила је савременији, модернији изглед како у екстеријеру тако и у новим просторијама поткровља где су смештени и опремљени кабинети за информатику, физику, и хемију. 2001. постојеће осветљење замењено је неонским, фискултурна сала је добила нове рефлекторе, школа нова улазна врата и преградни зид у приземљу доначијом МЕRCY CОRPS-а. 2003. - 2004. урађена је комплетна адаптације мокрог чвора. Наша гимназија је од оснивања пратила један тренд који је и данас врло актуелан а то је инвестирање и улагање. Свих 40 година ова установа непрестано инвестира и улаже у људе и у нове нараштаје. Наш колектив данас чине професори који су поставили темеље куршумлијске гимназије али и млади професори, па се може рећи да је спој младости и искуства права формула за продуктивну школу. Они не жале ни времена ни труда да одрже високи рејтинг који ова школа ужива у Топлици. Неки од колега су отишли у заслужену пензију, неки су отишли у друга места а заменили су их углавном бивши ученици. Кроз нашу гимназију је прошло више од 3000 ђака. Од достигнућа је остварено и много магистратура, доктората и других титула. А ако и нису сви гимназијалци који су завршили нашу гимназију у звању ових титула онда на хиљаде њих носе звање академских грађана и имају високо школско образовање чинећи основ друштва и темељ заједнице. Печат насе гимназије пронеле су генерације ученика, на својим радним местима у многим градовима Србије и света.
Miloš Đorđević (mmiikkyy89@gmail.com) | Razred: IV1 | Generacija: 89 |
Upisano: 26.10.2008
Sad živi u: Niš
Poruka: Pozdrav