Početna strana  | Gimnazije  | Ekonomske  | Tehničke  | Medicinske  | Osnovne škole  
A  B  C Č Ć  D DŽ Р E  F  G  H  I  J  K  L LJ  M  N NJ  O  P  R  S Š  T  U  V  Z Ž  X 

Gimnazija Dositej Obradović Bačka Topola

Share Pomozite i dodajte link za našu školu na Facebook!Pozdrav svima! Pronađite stare prijatelje, postavite pitanje, napišite nešto šaljivo iz srednjoškolskih dana, upišite svoje kontakt informacije:

Unesite poruku:


Pregledaj upise!Pronadite školu ili prijatelja:

Gimnazija Dositej Obradović


Poruke

IMRE | Razred: IV/3 | Generacija: 1.GENERACIJA 65/69 |
Upisano: 19.09.2009
Poruka: POZDRAV 1.GENERACIJI "GIMNAZIJE" U BAČKOJ TOPOLI
Невенка и Имре Шуљок (nevaiimre@stcable.rs) | Razred: IV/3
Upisano: 21.08.2009
Prijatelji/Kolege: разредни:Недељка Половина,Јожеф Шош,Андраш Гути,Јожеф Мајорош,Каталин Тешић,Даница Агбаба наши професори
Sad živi u: Бачка Топола
Poruka: 1.-Зграда Гимназије је завршена 1961.године и од те године је постојала ОШ "7.јули". 2.-Последње недеље у мају месецу сваке пете године се састају два одељења који смо завршили на српском језику.Тако је било и ове године када смо прослављали 40.годишњицу матуре. 3.-Подсетили смо се наших младих дана.Било је веомао угодно дружење са колегама. Уписао сам и име супруге из разлога што смо матурирали заједно и то теме из физике,код нашег професора физике Андраша Гути.
Lana Momcinovic
Upisano: 02.03.2009
Poruka:

GIMNAZIJA I EKONOMSKA ŠKOLA DOSITEJ OBRADOVIĆ

Gimnazija je sagrađena 1964. godine. Prva generacija ušla je u gimnazijske školske klupe školske 1965/ 66. godine. Kako obrazovni sistem nije statičan već dinamičan, jer se procesi u njemu stalno menjaju, tako se pred obrazovnim sistemom javljaju novi zahtevi u pogledu obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja kadrova potrebnih društvu. Reformom školstva iz 1977. godine ukidaju se gimnazije i uvodi se u sistem jedinstvena srednja škola sa tri programsko-organizaciona modela. Jedinstvena zajednička opšteobrazovna osnova u dvogodišnjem trajanju, zatim model profesionalne škole u trajanju od jedne, odnosno dve godine. Takav sistem pokazao je niz slabosti, koji se otklanjaju uvođenjem novih nastavnih planova i programa za 1987/ 88. i konačno 1990/ 91. godine novi sistem srednjeg obrazovanja je proširen stavovima i smernicama u zakonu o srednjem obrazovanju i vaspitanju u kome je rečeno da je srednje obrazovanje i vaspitanje deo obrazovanja i vaspitanja i da se ono ostvaruje u školama koje se osnivaju kao gimnazije i stručne škole. Gimnazija je po tipu opšteobrazovna, a srednja stručna škola je profesionalna.